Klapstoelen concert Monnickendam

JWO

04 Jul 2018 Monnickendam, NL

Details

Time : 20:00 - 22:00
Venue : Het Weeshuis
Address : Weezenland 16
Zip : 1141 BN
Phone : +31-(0)299 653 642
Contact Website : http://www.laagholland.com/nl/vvv-waterland/event/klapstoelenconcert

Op woensdag 4 juli organiseert Stichting Uit de Kunst, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland, het jaarlijkse Klapstoelenconcert in de sfeervolle tuin van het Weeshuis in Monnickendam.

De Stichting Uit de Kunst heeft dit jaar gekozen voor mix aan muziekstijlen. Met de licht klassieke muziek van het Nieuw Amsterdam Klarinet Kwartet en een solo-optreden van Monnickendammer en gitarist Jan Wouter Oostenrijk, kunnen we voor deze editie met recht spreken van een dubbelconcert.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (het NAKK) bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio, Bart, Tom en Jesse. De vier heren zijn allen opgeleid aan het conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het NAKK, maakt.

Jan Wouter Oostenrijk verwierf internationale bekendheid met vernieuwende crossovers als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Technisch begaafd met gevoel voor emotie en avontuur versmelten jazz- en rockgitaarspel moeiteloos met de Noord-Afrikaanse muziekcultuur tot een organisch geheel.

Er zijn beperkt banken en stoelen beschikbaar; het publiek wordt verzocht zelf een (klap)stoel mee te nemen. Op de Fluwelen Burgwal is ook ruim plaats en goed zicht op het podium. De toegang is gratis, er zijn collectebussen voor een vrijwillige bijdrage.
Het belooft weer een bijzondere avond te worden in de sfeervolle entourage van het Weeshuis en de Weeshuistuin. Bij slecht weer wordt het concert in het Weeshuis gehouden.